Jul och Nyår!

Ja nu är julen över här och det är ganska skönt. Den har bestått av mycket ätande och långa möten. Tyvärr är ju mötena på burmesiska så det är omöjligt för oss att hänga med. Och maten har bestått av ris och gris dessa dagar och sedan mellandagar har varit resterna från julen, precis som hemma. Jag tror vi var med på runt 4 5 ”julfester” även om jämfört med svensk jul så var det inte så mycket av en fest. Sedan på nyår så var det grillning som gällde, där jag och Oskar hade lite ansvar för vilket är lite kul för det är första året som de börjar med det och många har aldrig grillat även om vädret alltid är varmt.

Men en av höjd punkterna har nog varit när vi förberedde grisen, för här köpte de in en levande gris. Sedan dödade de den, flådde och styckade för att sedan ha till julfesten. Det är något man aldrig skulle göra i Sverige men något som är ganska naturligt här och kultur för de som kommer från Chinstate.
image

(grisen som fick sätta livet till)

Annars så har vi varit sjuka igen med lite blandad av allt, vi har båda varit förkylda och Oskar har varit magsjuk och jag har haft feber till och från de senaste två veckorna. Men nu börjar det bli lite bättre känns det som. Och det hoppas jag också verkligen för det är väldigt långdraget.
image

(Jul pyntat i en av Myanmars allra nyaste och färshaste gallerior)

Men det är väldigt skönt att julen är över med allt sitt. Det blir lite långdraget och speciellt att man inte förstår mycket på grund av språket gör inte saken bättre sedan att man inte har varit helt hundra hela tiden har också bidragit.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s