Intensiv vecka

Nu är engelskan också i fullgång, det var första veckan nu med två Engelska lektioner om dagen. Dessutom det kyrkliga arbetet, på lördag gäller det att hålla i undervisning på bibelstudiet och kvällen är det jag som har predikan. Så som sagt denna veckan är intensiv, dessutom är det val på söndag för alla andra här.

Nu i början tar det nog mer energi än vad det borde på dagarna med engelskan. Första lektionen är en och en halv timme och andra för de yngre är lite över en timme på kvällen. Även om det kanske inte låter som mycket så tar det bra mycket på en. Det är planering kanske framför allt och att hitta material innan men sen också att under lektionen se till att de förstår. Men jag tror att så fort vi är inne i det så går det nog smidigare.

Det är runt 10 stycken på lektionerna just nu men det kommer lite nytt folk lite då och då. Det gör det tyvärr lite svårt för alla har olika förkunskaper och sedan om de missar något som vi sedan vill bygga på nästa lektion så blir det svårt för dem.

20151001_085433

Även om jag inte har en bra bild att ladda upp på engelska lektionen ännu så vill jag ändå lägga upp en bild, så den här blev det.

Varje morgon så kan man förvänta sig att se detta i Yangon. Det är buddhister som går runt och samlar in mat, ett område i taget. Den maten de får det blir deras mat även om alla delar med sig med varandra. Jag har samtidigt lite svårt att få grepp om munkarna, för samtidigt som de samlar in mat så kan de sitta på en restaurang och äta mat. Men detta är ett extremt buddistiskt land så om man kommer hit så kommer man att se munkar överallt, det går inte att missa. Vissa är unga barn och andra är äldre män, vissa är nunnor men de har lite annan färg på kläderna.

I bland ser vi människor som tillber munkar vilket är lite konstigt men de ses som gudar här. Det går inte alls att jämföra med kristna munkar som vi ser dem förutom att de lever lite enklare. Här kan man se munkar på marknaden, i varuhus eller på gatan pratande i sin smartphone. Men de bor på kloster och har vissa regler som de måste följa. Mer vet jag inte tyvärr.

Men det är lite av en intressant upplevelse att se dem! Det var allt jag hade och hade tid för just nu. Ha det bra var ni än befinner er!

Annonser

3 reaktioner på ”Intensiv vecka

  1. Så häftigt att ni håller i engelskalektioner! Gör ni det helt själva eller är någon annan med er? Jag tänker att ni måste ha fått hjälp att veta hur ni ska lägga upp lektionerna iallafall?

    Gilla

    • Jao du, vi är i princip själva men vi har en som översätter åt oss under lektionerna. Annars står vi för upplägget, vi försöker ta från läroböcker och internet så gott det går. Men det blir enklare för varje vecka tror jag.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s