En vecka nu!

Nu har en vecka gått sedan vi landade här i Myanmar och det känns som vi har hunnit med mycket. Väldigt många nya intryck samtidigt som vi ska försöka landa i vardagen. Vi har fått träffa Williams församlingen och de verkar väldig sköna. Det är också jättebra bra plats att lära känna några från lokalbefolkningen.
Det är mycket saker vi är ovana med här som till exempel att strömmen går väldigt ofta, kanske en gång varannan timme. Och sedan finns det bara kall dusch, vilket faktiskt är väldigt skönt pga värmen. Normalt verkar vara  runt 27 – 30 grader och fuktig luft. Sedan är det väldigt ovanligt med turister eller utlänningar så ofta när man är ute kommer någon fram och försöker säga något till oss, ibland på väldigt bra engelska och idag inte så bra.

Vi började med våra lektion i burmesiska i måndags så förhoppningsvis kommer vi att kunna förstå lite när andra pratar i framtiden. Vi har fyra lektion i veckan och två olika lärare som lär oss. Jag vet däremot inte hur länge vi kommer att ha det.

Vi har också kommit in i vårt hus ganska bra nu som är väldigt stort för bara oss två och än så länge använder vi inte övervåningen alls. Däremot så är det viktigt att på peka att vi bor lite utanför stadskärnan så det är inget toppmodernt hus vi har även om det är bättre än mest av våra grannar.

DSC00102 DSC00103

Här är de två sov rummen på nedre våningen

DSC00111

Övervåningen

DSC00113

Övervåningen rum 1

DSC00112

Övervåningen rum 2

DSC00109

Trappa upp

DSC00108DSC00105

Sedan kanske det underligaste för oss..  Detta är då toaletten och duschen som de har här.

DSC00106

Och sist men inte minst så har vi våra gäster. Om man är rädd för ödlor är detta fel ställe.  Många av dessa springer runt på väggarna lite överallt. Dem är ganska små och håller sig för sig själv och de springer iväg om man kommer nära. Vi har däremot sett en ganska stor svart ödla utanför dörren en dag men den vände när den såg oss och sprang iväg igen.

Annonser

En reaktion på ”En vecka nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s